Waarom krijgen veel honden tandsteen?

Tandhygiƫne is ook voor een hond zeer belangrijk, maar gelukkig moet u de hond zijn tanden niet poetsen. Dat kan hij best zelf. Niet met een tandenborstel natuurlijk, maar door hem regelmatig een stuk bullenpees te verstrekken na de maaltijd.

Het gebit van de hond is een scheurgebit, geschikt om een prooi te verscheuren. Kauwen zoals wij mensen kan een hond niet, omdat boven- en onderkaak met elkaar verbonden zijn door middel van een vast scharnierpunt.

Hun voedsel zo snel mogelijk opschrokken is een overblijfsel van hun natuurlijke voorouders, de wolven. Die deden en doen dat omdat er altijd concurrentie in de buurt is. Het eigenlijke eten duurt maximaal enkele minuten, het napeuzelen op zachte botten en pezen kan soms uren duren. Vandaar dat wolven en wilde hondachtigen in de natuur geen tandsteen kennen.

Honden die al een beetje tandsteen hebben, verwijderen dat vanzelf als u overschakelt op DUCK Compleet, regelmatig gevolgd door een natuursnack.

Als de tandsteen al te ver gevorderd is, moet deze eerst door de dierenarts verwijderd worden.

Net zoals bij mensen is de ene hond al gevoeliger dan de andere. Ook erfelijke aanleg speelt hier een rol. De voornaamste oorzaak is echter het soort voedsel dat de hond eet.