Voert DUCK dierproeven uit?

Neen.
Dieren proeven wel onze producten, om te zien wat ze lekker vinden.
Om het ideale voer voor onze hond te kennen hoeven we geen proeven te doen. We hoeven alleen maar naar de natuur te kijken. Honden die leven zoals wolven, eten hetzelfde als wolven. Huishonden leven echter niet zoals wolven, en daarom zijn er kleine verschillen in de verhouding vetten, eiwitten en koolhydraten, maar niet in de ingrediƫnten.

De eiwittenbron moet vlees zijn, geen vleesmeel, eipoeder, soja of ander plantaardige eiwitten. Het vet moet vet zijn, onverwarmd, met dezelfde biologische waarde tussen voedingsvet en onverzadigde vetzuren. Geen gestold, verwarmd dierlijk vet, gemengd met plantaardig vet, om ook een absoluut minimum aan onverzadigde vetzuren te verkrijgen.

De calciumbron moet bot zijn, al dan niet gemalen, maar geen beendermeel. Bij beendermeel wordt het ongelooflijk ingewikkeld, omdat de behoefte voor elk individu verschillend is, en dat heeft niet alleen met ouderdom, ras of grootte te maken, maar met de individuele behoefte!

Bij gemalen beenderen is dat pro, wat wil zeggen dat elk individu, groot, klein, jong of oud, benut wat nodig is en het overige in energie omzet. Met kalk of beendermeel kan een hond dat niet.

Ook wat koolhydraten betreft moeten we naar de natuur kijken en niet alleen naar natuurdocumentaires. Daarin zien we wolven bijna steeds een grote prooi verslinden, omdat dit spectaculaire beelden oplevert. Niemand is geboeid door een wolf die muizen vangt, maar toch is dat de realiteit.

De witte wolven die in het noorden van Canada of Alaska leven, doen dat in de meest energieopslorpende omstandigheden. Niet minder dan 80 tot 90% van hun voedsel bestaat uit knaagdieren zoals de lemming: dit diertje is iets groter dan een muis, maar kleiner dan een rat, en eet elke dag tot 2,5 maal zijn eigen gewicht aan zaden en granen, wat maakt dat zijn maaginhoud naar verhouding enorm groot is.

Een wolf eet per dag tientallen van die diertjes om aan zijn energiebehoefte te voldoen, maar zijn uitstekende conditie toont aan dat wanneer de behoefte aan energie stijgt, de behoefte aan eiwitten dat niet doet!

Op deze en vele andere vastgestelde feiten hebben wij ons steeds gebaseerd om onze natuurvoeders samen te stellen.